Maga a linképítés egyedül történő megvalósítása igen körülményes. Ha csak nincs erős összeköttetésed más a témáddal azonos szakterületen működő honlap tulajdonosokkal, akkor kis befektetésből szinte lehetetlen megvalósítani.

A legtöbb honlap tulajdonos éppen ezért keres fel bennünket, hiszen mi olyan linkekkel tudjuk ellátni az oldaladat, amellyel valóban a konkurens lapok elé kerülhet a honlapod. Ezek a linkek mind-mind olyan oldalról érkeznek, amely a témádba vágnak és a linképítés minden feltételének megfelelnek.

Van azonban egy linképítés technika, amelyet te magad is használhatsz és kisebb mértékben, de előrébb juttatja a honlapodat. Ezek pedig a különböző linkgyűjtő oldalon történő megjelenítetések. Léteznek olyan linkgyűjtő oldalak, amelyek ingyenesen teszik fel a honlapodat abban az esetben, ha az oldal tartalmilag megfelel a követelményeknek. A gyűjtőoldalak szerkesztőinél sok minden közrejátszik, amikor elbírálják a honlapodat. Milyen a honlap felépítettsége, mennyire igényes, valóban a témába vág-e, stb.

linképítés

A linkgyűjtő oldalon történő megjelenítés egy kiegészítést adhat a valódi linképítés feladatának. Az itt megjelenített link nem cikkekben fog szerepelni, hanem egy adott kategória alatt, betűrendben a többi hasonló oldal között fog megjelenni.

Minél híresebb, látogatottabb a linkgyűjtemény, annál nehezebb bekerülni a listába, illetve annál nagyobb esély rá, hogy a bekerülés nem ingyenes. Ettől függetlenül bátran nézz körbe az oldalak között és szánd rá azt az időt, amely szükséges. Küldd be minél több helyre az igényedet, és ha szerencséd van, akár több helyre is felkerülhet a honlapod. Veszíteni valód a ráfordított időn kívül nincsen, így egészen nyugodtan tedd meg ezt a lépést, hiszen remek kiegészítőül szolgál a linképítésnek.