A képek jelentősége

Miért jók a képek? Miért szeretik az emberek a képeket? Gondold csak végig – miért is nyitottad meg ezt a cikket?

Gondolj csak bele! Te miért kattintasz rá egy cikkre vagy weboldalra? A két legfontosabb dolog, ami eldönti, hogy a látogató meg fogja-e tekinteni a honlapodat az a cím és a kiemelt kép lesz.

De elsősorban a kiemelt kép. A kiválasztott fotónak legyen szó illusztrációs képről vagy általad készített fotóról, figyelemfelkeltőnek kell lennie. Az emberek sokkal de sokkal több információhoz jutnak hozzá egy nap leforgása alatt, mint régen, ennek oka természetesen az internet elterjedése.

Régen az emberek megfogtak egy újságot, az elejétől a végégig végigböngészték, és ha volt még rá idejük esetleg belekezdtek egy másikba. Ma már? Ma felmennek a különböző közösségi hálózatokra és néhány gördítésnyi idő alatt akár egy teljes napilapnyi mennyiségű cikket látnak maguk előtt. Az információkat leszűrik és csak azokkal a cikkekkel foglalkoznak alaposabban, amelyek valamilyen módon megfogják őket.

képek

A csalogatás pedig legtöbbször egy érdekes kép lesz. Még a legunalmasabb cikkre is be lehet csábítani egy látogatót egy érdekes képpel. Az egy másik kérdés, hogy elég hamar ott fogja hagyni az oldalt, de a lényeg, hogy elérted. Ha az érdekes képek segítségével behúzod az oldalra a látogatót és ráadásul az ott lévő információk még hasznosak is számára, akkor elnyerted, hogy legközelebb is jönni fog hozzád.

A képek jelentősége a megértésben

Az olvasó nem olvas. Ez volt az első szabály, amit megtanultam, amikor belecsaptam az újságírói szakmába. És tény is való, még a legizgalmasabb cikket sem fogják szóról szóra elolvasni a látogatóid. Ha pontról pontra le van írva például egy terméked szakszerű használata, biztos lehetsz abban, hogy át fog ugrani egy kiemelkedően fontos részt. Ezt követően még az is lehet, hogy csalódott lesz a termékedben.

Azonban, ha a termék vagy szolgáltatás leírását képekkel teszed egyértelműbbé, akkor sokkal nagyobb lesz a sikered.

Használj minél több, minél érdekesebb képet! A kép nélküli szövegnél még a rossz minőségű képpel ellátott cikkek is sokkal többet érnek!