Hogy zajlik a SEO elemzés egy honlapnál?

Ha elhatároztad, hogy szeretnél a találati listán előrekerülni, akkor az első dolog, amire szükség lesz, az egy SEO elemzés. Mennyi időt vesz igénybe és milyen lépésekből áll az elemzés folyamata?

Mi is az a SEO elemzés?

A SEO elemzés még nem a munka érdemi része, hanem egy egyfajta vázlat arról, hogy mégis milyen feladatokra kell számítani, hogy hatásos eredményt érhessünk el. Az elemzésnél alaposan végigjárjuk az oldal minden részét és összeírjuk, hogy pontosan milyen változásokra lesz szükség a megvalósításhoz. A SEO elemzés pontosan olyan, mint egy ház építése előtt a tervrajz – ajánlott rá gondot fordítani!

SEO elemzés

Miért is olyan fontos ez a lépés? Azért, hogy hibátlan munkát végezzünk, és hogy semmilyen apró részlet se maradjon ki. Ezen felül az elemzésből magad is látni fogod, hogy pontosan mire számíthatsz és mennyi időt fog igénybe venni a megvalósítás.

A SEO elemzés idejét meghatározó tényezők

Egy honlap elemzésére ráfordított időt sok minden befolyásolja. Kezdve onnan, hogy hány aloldalból áll, milyen fajtájú honlapról van szó, de persze elsősorban az, hogy mekkora mennyiségű tartalommal rendelkezik. Egyértelműen minél összetettebb, bonyolultabb, nagyobb tartalommal rendelkező weboldalról van szó, a SEO elemzés és maga a kivitelezés is annál több időt fog megkívánni.

Egy honlapról általában már ránézésre meg lehet állapítani, hogy körülbelül mennyi munkát fog igényelni a feladat, de ez csupán egy becsült érték, ténylegesen csak a SEO elemzést követően lehet meghatározni.

A SEO elemzés gyakorlata

SEO elemzésnél alaposan megvizsgáljuk az oldal technikai hátterét. A külső és belső tényezőket egyaránt, ahol kell programokat is használunk hozzá.

A tartalom vizsgálásánál is alapos munkát végzünk – a szöveg betűtípusától kezdve a képek méretéig mindent magába foglaló elemzést végzünk, a tartalmi résszel bezárólag.

Nagy hangsúlyt fektetünk a honlap elrendezésére, általános felépítésére. Az adatelemzés végén egy tervezetet készítünk a honlap tulajdonosának arról, hogy mivel lehetne elérni nagyobb látogatottságot, és hogy a munka a számítások alapján nagyjából mennyi időt fog igénybe venni.