Mire jó a linképítés?

A helyes linképítés egy honlapot rövid időn belül jó helyre varázsolhat a keresőben. Minden azon múlik, hogy milyen linkeket, hol és miként alkalmazunk.

A linképítés a helyesen alkalmazott keresőoptimalizálás egyik alapja. Ez a lépés nagyjából elengedhetetlen, ha célod, hogy legelőre jussál a keresőben.

Hogy működik a linképítés?

Három linkfajtát ismerünk:

  1. Az egyik a belső link, amely a honlapodon belül az egyik aloldaladon belül egy másik aloldaladra mutat.
  2. A második, amikor az egyik írásodban elhelyezett linkkel egy másik személy honlapjára mutatsz.
  3. Végül az ami számodra a legfontosabb linképítéskor, amikor a te honlapodra mutat egy másik webldalalon lévő link.

Minőségi linképítés

A linképítéshez nem elég néhány honlapról átlinkelni a felhúzandó honlapra. A linképítés akkor ér a legtöbbet, ha az adott honlapra olyan weboldalról mutatnak, amelyet a látogatók szeretnek. Egyszóval magas látogatottságúak és ő maga is sok rámutató linkkel rendelkezik.

Egy-egy ilyen oldalról érkező link sokkal többet ér, ha egy tucatnyi „kisebb” honlapról érkezne link. Röviden a minőség sokkal fontosabb, mint a mennyiség.

Hogy nézzen ki az a link?

Linképítésnél az sem mindegy, hogy milyen a linkek minősége. Nem mindegy, hogy csupán egy szót vagy kifejezést linkelnek be számodra vagy éppen a kulcsszavadról érkezik a link.

Például ha szabadulószobára szeretnél linket építeni, akkor ne csak azt írd be, hogy Neverland, hanem Szabadulószoba Budapest | Neverland bar & escape room
Ebben az esetben a kifejezés és a márkanév is szerepel a linkben, több szót is “hozzárendeltél” a linkhez.

Sokat számít az is, hogy milyen a szövegkörnyezet. Ha a honlapodat negatív környezetben tüntetik fel, akkor bizony egy ilyen link sokkal többet árt a honlapodnak, mint amennyit használ.

Ezen felül a linkeknek érdekeseknek, figyelemfelhívóaknak kell hogy legyenek ahhoz, hogy a látogatók átkattintsanak az oldaladra.

Linképítés egyedül?

Aki önállóan akar nekiállni honlapja linképítésének, mindenképpen nagy ismeretséggel kell, hogy rendelkezzen. Mivel a linképítés nagyon sok munkával jár, így legtöbbször a feladatot kiadják linképítéssel foglalkozó szakembernek, akinek már megvannak a megfelelő kapcsolatai, a hozzá tartozó technikai háttértudással.